Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Untitled two (Άνθρωποι)

Σιγά σιγά ο άνθρωπος αναλαμβάνει τον ρόλο της φύσης. Δεν μπορώ να πω πως ο άνθρωπος μπορεί να παίξει καλύτερα αυτόν τον ρόλο αλλά πως αυτό το θεατράκι που λέγεται πλανήτης γη φτάνει στο τέλος του. Η μάλλον στην παρακμή του.
“Έχεις κάποιον να σου πηγαίνει βόλτα τον σκύλο όταν δουλεύεις; Πόσες ώρες δουλεύεις; Τι έχεις σπουδάσει και γιατί;”Ερωτήματα λίγο πολύ σε όλους γνωστά. Όπως και οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Το θέμα είναι πως οι απαντήσεις δεν είναι απλά απαντήσεις αλλά ένα σύνολο πληροφοριών που φέρνει αναταραχές στην καθημερινότητά μας.
“Φρόντισε την στοματική υγεία του σκύλου σου. Πήγαινέ τον και εσύ μία φορά στον κτηνίατρο για να του εξετάσει τα δοντάκια του. Γίνε και εσύ ανάδοχος παιδιού από μία τριτοκοσμική χώρα στην απίστευτη τιμή των 30 ευρό τον μήνα.” Μεταξύ μας εγώ έχω βρει μία άλλη προσφορά με 28 ευρό το μήνα!Συμφέρει έτσι; Καλά ρε κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας; Ως που θα φτάσει αυτό το καρναβάλι που λέγεται σύγχρονος τρόπος ζωής; Ο καναπές έχει κάνει λακκούβα , η τηλεόραση παίζει 24 ώρες το 24ωρο , η 24άρα σύνδεση στο ίντερνετ που έχεις είναι υπεραρκετή για να μπορείς να σερφάρεις στο facebook και να κατεβάσεις και καμιά ξένη σειρά που κάνει θραύση στην Αμερική. Σύγχρονος τρόπος ζωής λέγεται αυτό; Ξαναρωτώ. Μήπως είναι urban culture ; Να ξέρω...να συμμορφωθώ και εγώ αν είναι... Οι ζωές των ανθρώπων είναι απελπιστικά άδειες. Το ίδιο και οι καρδιές τους. Έχουμε γίνει όλοι τόσο σκληροί , τόσο δύστροποι τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε και με τον τρόπο που μας αρέσει. Τα μότο “ζήσε την στιγμή” ή “μάθε να ζητάς” μας έχει κάνει ακριβώς αυτά που προανέφερα επάνω. Απληστία μετονομασμένη και κουκουλωμένη σε ανάγκες και ανέσεις. Αισθάνομαι πως με έχουν στον τοίχο και τρομάζω στο θέαμα της απληστίας που αλλάζει πρόσωπα και σώμα. Ειδικά όταν μπαίνει και σε μένα μερικές φορές με πιάνει πανικός.
Συνειδητοποιώ την φθαρτή μου φύση. Και δεν μιλάω για φθορά που έχει να κάνει με το σώμα αλλά με το πνεύμα. Που είναι ο νεκρός 16χρονος , οεο; Μα φυσικά μέσα στον τάφο του να σαπίζει φυσιολογικά. Έκανε τα νούμερά του , έφτασε σε κορεσμό και τώρα μας βομβαρδίζουν με τον Σάκη και την γιουροβίσιον. “Αχ μακάρι να φέρει ο Σάκης την γιουροβίσιον του χρόνου στην χώρα μας” Αναρωτιέμαι μερικές φορές , ποιοι είναι ποιο ηλίθιοι; Αυτοί που παίρνουν μέρος σε αυτά τα καρναβάλια; Αυτοί που τα παρουσιάζουν; Αυτοί που τα παρακολουθούν; Οι όλοι αυτοί που τα πληρώνουν και ειδικά αυτοί που το κάνουν χωρίς την θέλησή τους; Μάλλον εμείς οι οποίοι δίνουμε 900 000 ευρό για να στείλουμε τον Σάκη και να φέρει την πρωτιά η οποία θα μας κοστίσει άλλο τόσο. Το αστείο είναι πως δεν μας ρώτησε κανένας για το αν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο. Εμείς όλοι έχουμε δώσει την εντύπωση πως μπορούν να μας δίνουν φάπες σαν να είμαστε οι τρελοί του χωριού. Και τώρα θα αναρωτιούνται πολλοί. Τα ξέρουμε όλα αυτά που μας λες ρε Γ.Π. Και τι μπορούμε να κάνουμε; Αλήθεια εδώ δεν ξέρω τι να κάνω εγώ με όλα αυτά που βλέπω και ακούω. Προς το παρών προσπαθώ να ανασείρω το σάπιο μου κουφάρι από τον βάλτο που το έχουνε ρίξει. Προσπαθώ να αφυπνίσω την υπνωτισμένη μου συνείδηση , την χαμένη μου ανθρωπιά και τα αρχέγονα ένστικτα αυτοσυντήρησης που στερούμαι εδώ και χρόνια λόγο τη έκθεσης μου στο δηλητήριο τους. Μας τα έχουν πάρει όλα. Όχι δια της βίας αλλά συνειδητά. Και μας τα πήρανε όλα για να μας δώσουν πλαστικά βυζιά , λευκά δόντια , τέλειο κορμί , καλοσχηματισμένη μύτη , όμορφα ρετρό γυαλιά και κανένα χρυσό ρολόι. Κουράστηκα να σκέφτομαι. Βέβαια μου πήραν και την επιλογή της ελεύθερης σκέψης. Δεν θέλω να σκέφτομαι αλλά να πράττω ελεύθερα. Όλα τα πλάσματα αυτού του τόπου έχουν στο κεφάλι τους το κατάλληλο λογισμικό ώστε να πράττουν ελεύθερα και να χρησιμοποιούν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Κάθε πράξη η οποία γίνεται με την κρίση του ενστίκτου είναι σωστή. Και κάθε πράξη που γίνεται με την κρίση του ελεύθερου ενστίκτου είναι σωστότερη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου